Μητέρα της Άννυ: «Ήθελα να φύγω με το παιδί μου στη Γερμανία»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 13:38
Μητέρα της Άννυ: «Ήθελα να φύγω με το παιδί μου στη Γερμανία»
Με ψυχραιμία η μητέρα της 4χρονης Άννυ Δημητρίνα Μπορίσοβα, απολογούμενη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μίλησε για τη σχέση της με τον πατέρα της κόρης της Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββα) τον οποίο, όπως είπε, σχεδίαζε να εγκαταλείψει, παίρνοντας μαζί της και το παιδί και να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Γερμανία.

Η μητέρα της Άννυ, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και ψευδορκία, δεν είπε ούτε για μια φορά με το όνομα του τον Σάββα, ενώ τον αποκαλούσε... επιδεικτικά «πρώτο κατηγορούμενο» και μόνο για μια στιγμή έσπασε η φωνή της, όταν αναφέρθηκε στην Άννυ.

«Ήθελα να είμαι με τη μικρή. Την είχα στο σπίτι και δεν την χαιρόμουν. Δούλευα από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί και στη συνέχεια κοιμόμουν για να ξεκουραστώ. Ήθελα να δώσω στο παιδί μου καλύτερη ζωή...».

Αυτός ήταν και ο λόγος που, όπως ισχυρίστηκε, είχε αποφασίσει να μετακομίσει με την κόρη της στη Γερμανία όπου σκόπευε να παντρευτεί με έναν Γερμανό και να σταματήσει να εργάζεται σε οίκους ανοχής.
 
«Ήθελα να κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα και μετά να πάμε στη Γερμανία. Θα πηγαίναμε εκεί μόνες μας. Έτσι το είχα αποφασίσει εγώ. Ο κύριος κατηγορούμενος είχε κάποια προβλήματα στη Γερμανία αλλά και ο Γερμανός δεν ήξερε την ύπαρξή του. Άρα έπρεπε να πάει να δουλέψει».

«Εσείς δεν θα ξαναδουλεύατε;» ρώτησε ο πρόεδρος.
«Όχι ... Θα μας συντηρούσε ο Γερμανός, με αγαπούσε και ήθελε να με παντρευτεί».

Πρόεδρος:
«Τα γνώριζε αυτά ο πρώτος κατηγορούμενος, του τα είχατε πει;».
Κατηγορούμενη: «Του είχα πει πως θέλω να πάω με το παιδί στην Γερμανία. Δεν ήξερε πως ήθελα να παντρευτώ τον Γερμανό. (...) Ήθελα να χαρώ το παιδί μου και δεν πρόλαβα. Ήθελα να σταματήσω να δουλεύω, να πάω στη Γερμανία και να μείνω με το παιδί μου...».

Η 25χρονη υποστήριξε πως ο πρώην σύντροφος της «είχε δείξει με τη συμπεριφορά του πως αγαπούσε το παιδί» και για τον λόγο αυτό δεν ένιωθε ανασφάλεια όταν άφησε τη μικρή μαζί του για να ταξιδέψει στην Γερμανία.

«Δεν μου είχε δώσει ποτέ την εντύπωση πως η Άννυ κινδύνευε. Είχε μείνει μόνος με το παιδί πολλές φορές, τον ήξερα πολλά χρόνια έκανε τις δουλειές του σπιτιού... Του είχα πει φεύγοντας να πάει το παιδί στην μητέρα του και είχα την εντύπωση πως εκείνη θα τον βοηθούσε».

Όταν η κατηγορουμένη κλήθηκε να πει τι πιστεύει η ίδια ότι συνέβη στο παιδί της απάντησε: «Δεν ξέρω, όταν η αστυνομία μου είπε "ο σύντροφος σας σκότωσε το παιδί σας" στην αρχή δεν το πίστεψα. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως την έσπρωξε και το παιδί χτύπησε. (...) Τότε όταν έμαθα ότι ο Νικολάι ήταν μαζί του σκέφτηκα πως εκείνος μου πήρε το παιδί... Σκέφτηκα πως ο Νικολάι απήγαγε το παιδί».

Πρόεδρος: «Σήμερα ποια είναι η αίσθησή σας; Αν την έχει σκοτώσει ποιος είναι ο λόγος αφού όπως λέτε δεν ήταν βίαιος, ήταν περιστασιακός χρήστης άρα δεν μπορούσε να κάνει κάτι πάνω στην τρέλα του. Δεν γνωρίζετε αν είχε κάποια σεξουαλική ιδιαιτερότητα με τον συγκατηγορούμενο του Νικολάι. Άρα αν το έχει κάνει ποιος είναι ο λόγος;».
Κατηγορούμενη: «Δεν ξέρω. Συνέχεια αναρωτιέμαι πώς έγινε αυτό αλλά δεν έχω καταλήξει».
Πρόεδρος: «Δεν έχετε ρωτήσει τον σύντροφο σας τι έγινε;».
Κατηγορούμενη: «Δεν είχαμε επαφή...».
(...)
Ένορκος: «Πιστεύετε ότι το παιδί σας πέθανε ή δολοφονήθηκε;».
Κατηγορούμενη: «Δολοφονήθηκε».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, 13:38