Μυτιλήνη: 20 χρόνια φυλακή σε 70χρονο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 12:45
Μυτιλήνη: 20 χρόνια φυλακή σε 70χρονο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Χίο, σε 70χρονο κατηγορούμενο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό κατ' εξακολούθηση.

Ο 70χρονος δρούσε σε μια μικρή κοινωνία, σε χωριό της Λέσβου, ενώ παρά τις σε βάρος του αναγγελθείσες κατηγορίες το 2015 συνέχισε ανενόχλητος μέχρι και τις προηγούμενες μέρες να λειτουργεί ως αθλητικός παράγοντας, κάτι που μάλιστα επικαλέστηκε και στη δίκη λέγοντας πως «έχει εκπαιδεύσει αθλητικά εκατοντάδες παιδιά».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τρία παιδιά που φιλοξενούσε στο σπίτι του κατέθεσαν περιστατικά βιασμού κι άλλες εγκληματικές συμπεριφορές προκαλώντας με την κατάθεσή τους φρίκη στη δικαστική αίθουσα. Όπως κατέθεσαν, επί έναν χρόνο ο 70χρονος τα κακοποιούσε, τα απειλούσε με ασιτία, «θα τα πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους».

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να πείσει δικαστές και εισαγγελέα για το πόσο πονόψυχος είναι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τριών ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο βιολογικός πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με τη Δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα μετακόμισε κοντά στο σπίτι του 70χρονου και εκεί φαίνεται να αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση, με τη μητέρα να απουσιάζει αρκετά συχνά, ακόμα και πολλές ημέρες στο εξωτερικό. Έτσι, τα τρία παιδιά έμεναν στο σπίτι του 70χρονου, ο οποίος μάλιστα πραγματοποιούσε και ταξίδια στο εξωτερικό με τα παιδιά, με την άδεια της μητέρας τους.Η τελευταία δεν κατήγγειλε τίποτα από όσα της είπαν τότε τα παιδιά της στην αστυνομία, αλλά η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. τρίτων. Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο απλώς πως «κάτι της είχαν πει τα παιδιά της».

Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό και η επιβληθείσα ποινή δεν ανεστάλη.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 12:47