Αερογέφυρα σωτηρίας Μυτιλήνης – Αθήνας στήθηκε για ένα βρέφος Σύριων μεταναστών μόλις επτά μηνών το οποίο αντιμετώπισε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Το άτυχο βρέφος φιλοξενούνταν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας όταν ξαφνικά εμφάνισε έντονα σημάδια αδιαθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου μετά από τις εξετάσεις που του έγιναν διαγνώστηκε ότι έπασχε από εγκολεασμό του εντέρου και έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί.

Αμέσως στήθηκε η επιχείρηση αεροδιακομιδής του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγαλαϊα Κυριακού»
Χρειάστηκε ένας άμεσος συντονισμός κυρίως από την πλευρά της αστυνομίας – της αξίζουν τα εύσημα – ώστε να ετοιμαστούν τα απαραίτητα έγγραφα και το προσφυγόπουλο μαζί με την οικογένειά του να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Η μητέρα του έφυγε με το C – 130 που μετέφερε το βρέφος στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του παιδιού ήταν εγκλωβισμένος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και μάταια έψαχνε να βρει τρόπο ώστε να εξηγήσει στις αρχές ασφαλείας για το τι του συνέβαινε.

Τη λύση έδωσε ένας άλλος Σύριος ο οποίος με τα λίγα Ελληνικά που ήξερε πλησίασε τον Γιάννη Συνάνη που κάλυπτε το ρεπορτάζ της σίτισης των μεταναστών και του ζήτησαν να βοηθήσει.

Ο Γιάννης Συνάνης επικοινώνησε αμέσως με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τους ενημέρωσε για τον πατέρα του παιδιού.

Εδώ και πάλι χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας – μπράβο στον επικεφαλής της αστυνομίας στην επιτήρηση του συσσιτίου – ο οποίος μετά από την ενημέρωση που είχε, επέτρεψε σε διερχόμενο ταξί να πάρει τον πατέρα του παιδιού και να τον μεταφέρει αφιλοκερδώς μάλιστα στο Νοσοκομείο.

Τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν και το προσφυγόπουλο εγχειρίστηκε με επιτυχία και βρίσκεται εκτός κινδύνου!

ΠΗΓΗ: lesvosnews.gr

Διαβάστε επίσης: Λέσβος: Μετανάστρια κατέρρευσε έπειτα από πεζοπορία 12 ωρών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης