Μυτιλήνη: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 10:24
Μυτιλήνη: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου
«Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή ενεργό μέτωπο» δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος για την πυρκαγιά μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, ανακοινώνοντας ότι τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε δύο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή. Μόνο πρόβλημα είναι οι αναζωπυρώσεις μέσα στις καμένες εκτάσεις. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν συνεχώς τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου Σινούκ ήλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να μην αφήσουν την πυρκαγιά να επεκταθεί.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια κι άλλες εγκαταστάσεις, αλλά με ηρωισμό πυροσβέστες και εθελοντές τα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καμένης γης» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Για «ηρωισμό που επέδειξαν όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα» και για «αποτελεσματικότητα των χειριστών των δασοπυροσβεστικών αεροπλάνων» μίλησε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 11:22