Μυτιλήνη: Σύλληψη 20χρονης για διακίνηση ναρκωτικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 17:52
Μυτιλήνη: Σύλληψη 20χρονης για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στην Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 20χρονη ημεδαπή για εισαγωγή στην Ελληνική επικράτεια προς περαιτέρω διακίνηση, ναρκωτικών δισκίων. Επιπλέον, συνελήφθη μία 46χρονη ημεδαπή ως εμπλακείσα στην παραλαβή του δέματος που περιείχε τα ναρκωτικά, από εταιρεία ταχυμεταφορών της περιοχής. Αναζητείται ένας 24χρονος ημεδαπός, αποστολέας του δέματος.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, εμφανίστηκε σε Ταχυδρομικό Κατάστημα στη Μυτιλήνη η 46χρονη, προκειμένου να παραλάβει, για λογαριασμό της 20χρονης, δέμα απεσταλμένο μέσω μεταφορικής εταιρείας από την Ολλανδία, χωρίς στοιχεία αποστολέα, περιέχον ναρκωτικά δισκία. Αμέσως μετά την παραλαβή του συνελήφθη και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη, επίσης στη Μυτιλήνη και η 20χρονη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αποστολέας του δέματος ήταν 24χρονος ημεδαπός ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία, ενώ το δέμα περιείχε 400 ναρκωτικά δισκία MDMA και φλουροαμφεταμίνης
( XTC ) τα οποία προορίζονταν για περαιτέρω διακίνηση.

Συνολικά, κατασχέθηκαν τα 400 ναρκωτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.Από την μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ) και την διεθνικότητα του εγκλήματος (χώρα αποστολής η Ολλανδία) προκύπτει ότι η 20χρονη αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος μεταφοράς και διαμετακόμισης ναρκωτικών, μέσω της Χώρας μας.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λέσβου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 17:52