Μυτιλήνη: Στο νοσοκομείο τρεις Αφρικανοί έπειτα από επίθεση Αφγανού στον καταυλισμό της Μόριας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 13:25
Μυτιλήνη: Στο νοσοκομείο τρεις Αφρικανοί έπειτα από επίθεση Αφγανού στον καταυλισμό της Μόριας

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με μηχανική υποστήριξη, ένας 20χρονος Αφρικανός έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από 27χρονο Αφγανό.

Ο 20χρονος, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο, τραυματίστηκε από τον Αφγανό, όταν επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Μόριας για να δει ομοεθνείς του που διαμένουν εκεί.

Σημειώνεται ότι ο Αφρικανός διέμενε σε δομή στην πόλη της Μυτιλήνης ως μέλος ευάλωτης κατηγορίας αιτούντα άσυλο. Και αυτό γιατί είναι διασωθείς ναυαγίου βάρκας, με την οποία ήρθε τον περασμένο Ιούνιο.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται άλλοι δύο Αφρικανοί, οι οποίοι τραυματίσθηκαν από τον ίδιο Αφγανό, των οποίων η κατάσταση της υγείας είναι καλύτερη. Ο 27χρονος δράστης συνελήφθη.

Και οι τρεις Αφρικανοί αντιστάθηκαν όταν ο Αφγανός αποπειράθηκε να τους πάρει τα κινητά τηλέφωνα που είχαν. Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου συμβάντος ήταν και οι συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 3 Ιανουαρίου, έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με χρήση χημικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 13:25