Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο νησί της Μυτιλήνης, έπειτα από τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά που υπέστη το ΚΥΤ της Μόριας και με περίπου 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες να βρίσκονται στους δρόμους του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κάτοικος του νησιού Σταύρος Σταυρακίδης βρέθηκε από νωρίς το πρωί στην περιοχή της Μόριας και σε συνομιλία του με το zougla.gr μάς ενημερώνει για το τι συνέβη το βράδυ, αλλά και πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Όπως μας υπογραμμίζει, η ανησυχία όλων των κατοίκων είναι έντονη, πρώτον, για το θέμα της πανδημίας, αφού τουλάχιστον 35 μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, και, δεύτερον, για το ζήτημα του πού θα καταλήξουν και πού θα διανυκτερεύσουν το βράδυ όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Ο Σταύρος Σταυρακίδης προανήγγειλε μάλιστα και δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων της Μυτιλήνης, που ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα, η οποία δεν είναι άλλη από το πάγιο αίτημά τους -θυμόμαστε τα εκτεταμένα επεισόδια και τις έντονες αντιδράσεις την περασμένη άνοιξη γι΄ αυτό το θέμα-, δηλαδή όχι απλώς την αποσυμφόρηση της Μόριας, αλλά το οριστικό κλείσιμο της δομής και την αποχώρηση όλων των μεταναστών από το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε ο κ. Σταυρακίδης από το σημείο:

 

 

 

 

 

 

 

Χιλιάδες μετανάστες περιπλανώνται στους δρόμους:

 

Η φωτιά καίει και το πρωί της Τετάρτης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης