Το ΚΚΕ καταγγέλλει προσπάθεια στησίματος προβοκάτσιας στη Λέσβο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 09:58
Το ΚΚΕ καταγγέλλει προσπάθεια στησίματος προβοκάτσιας στη Λέσβο
«Είναι φανερό πως κάποιοι ετοιμάζουν προβοκάτσιες που σκοπό έχουν να πυροδοτήσουν κι άλλο την έξαρση των εθνικισμών και στην Ελλάδα και σε κάθε περιοχή των Βαλκανίων, με ανυπολόγιστες δυσμενείς συνέπειες και για τον ελληνικό, αλλά και για τους άλλους λαούς» τονίζει σε ανακοίνωσή της η τομεακή οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ, με αφορμή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία, όπως σημειώνεται, «κάποιοι "μεταφέρουν" μια υβριστική, απόλυτα προσβλητική για τους Έλληνες ανάρτηση στο Facebook από τα Γρεβενά στη Λέσβο. Τη βάζουν στο προφίλ ενός που δηλώνει Αλβανός, ξενοδοχοϋπάλληλος, αλλά και μαθητής σε ένα λύκειο της Μυτιλήνης που δεν υπάρχει».

«Ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν να στήσουν προβοκάτσιες στη Λέσβο πατώντας πάνω στη σορό του ομογενούς από την Αλβανία; Γιατί "προθυμοποιείται" το πρωτοπαλίκαρό τους από τη Χίο να έρθει να "καθαρίσει"; Πώς γίνεται να μένει στη Στύψη - παρεμπιπτόντως εκεί δεν τον γνωρίζουν - και να φοιτά στο "Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο" στη Μυτιλήνη, που έκλεισε από 20ετίας;" είναι τα ερωτήματα που τίθενται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί «τη νεολαία του νησιού, οποιαδήποτε καταγωγή κι αν έχει, να μην "τσιμπήσει". Και τον λεσβιακό λαό και τις μαζικές του οργανώσεις να ξεσκεπάζουν τέτοιες επιχειρήσεις και να απομονώνουν τους εμπνευστές τους».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 10:00