Μητρόπολη Ιλίου: Καμία εμπλοκή μας στους άκυρους γάμους της Βαρυμπόμπης

Μητρόπολη Ιλίου: Καμία εμπλοκή μας στους άκυρους γάμους της Βαρυμπόμπης
Θέση για το ζήτημα που βλέπει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας σχετικά με άκυρους γάμους που έχουν τελεστεί σε κτήμα της Βαρυμπόμπης παίρνει η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Όπως αναφέρει, «στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία ιδρύθηκε μετά την τέλεση των εν λόγω γάμων, ούτε ενεπλάκη η Ιερά Μητρόπολις Αττικής, η οποία προϋπήρχε της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Κανείς από αυτούς τους γάμους δεν έχει τελεστεί με κανονική άδεια, είτε του τότε Μητροπολίτη Αττικής, είτε του Μητροπολίτη Ιλίου. Υπεύθυνοι για την τέλεση των γάμων και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι αποκλειστικώς οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς, και πιθανότατα όχι οι στεφανωθέντες».

Επιπλέον, η εν λόγω Μητρόπολη σημειώνει ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει για την κατά τους τύπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κανονική τέλεση των μυστηρίων των γάμων στα κτήματα της Μητροπολιτικής περιφέρειας από το 2010 και εξής, οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης. Η υπόθεση αυτή είναι παλαιά και δεν εμπλέκει την Ιερά Μητρόπολη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο, την περασμένη δεκαετία «μαϊμού» παπάδες πάντρεψαν περισσότερα από 50 ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 18:45