Την απάντησή του στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές έδωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κορύφωση της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας. Υπήρχαν ευκαιρίες και στο παρελθόν που θα οδηγούσαν με βεβαιότητα σε καλύτερο αποτέλεσμα από τις εκλογές», είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος την «ευθύνη» που τον βαραίνει για μην διακινδυνεύσει «την πορεία της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός απέδωσε την επιλογή Τσίπρα να ζητήσει εκλογές: «Όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά γιατί γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα(…). Εάν υπήρχε ένας πολιτικός που θα είχε όφελος από εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η νευρικότητα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στις εξελίξεις στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και στην ανησυχία ότι «θα είστε πολύ λιγότεροι σε αυτή την αίθουσα»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό «να φερθεί έντιμα» και να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο με παραίτηση και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση για την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

«Δεν περίμενα καμία μελέτη, κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το σύστημα υγείας και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα.

Για τα ευρήματα της μελέτης είπε πως και ο ίδιος τα επισημαίνει εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από την παράδοση της μελέτης του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα στην κυβέρνηση -όχι στο Μέγαρο Μαξίμου «γιατί τη μελέτη αυτή ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας». Η φράση του πρωθυπουργού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης