Μνημόσυνο στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη, τέλεσαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ένα μαγιάτικο στεφάνι και κόκκινα γαρύφαλλα ήταν μερικά από αυτά που άφησαν στον τάφο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976 όταν ένας από τους κορυφαίους αγωνιστές κατά της δικτατορίας, ο Αλέξανδρος Παναγούλης, ο οποίος συνέδεσε σε παγκόσμιο επίπεδο το όνομά του με την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, σκοτώθηκε σε ηλικία 36 ετών, σε αμφιλεγόμενο τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, τα αίτια του οποίου παραμένουν μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστα.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τον αντιδικτακτορικό του αγώνα, την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεωργίου Παπδόπουλου στις 13 Αυγούστου 1968, αλλά και για την αντοχή του στα βασανιστήρια που ακολούθησαν. Στη μεταπολίτευση εκλέχθηκε βουλευτής με την Ένωση Κέντρου (Ε.Κ.). Ωστόσο, λίγο πριν τον θάνατό του είχε έρθει σε ρήξη με τον κόμμα του, καθώς είχε συγκεντρώσει στοιχεία για τη συνεργασία του Δημήτρη Τσάτσου με το χουντικό καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Αλ. Παναγούλης: 38 χρόνια από τον θάνατο ενός μεγάλου αγωνιστή, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014, 07:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης