Μωυσής Ελισάφ: Συνολικά 3.900 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην Ήπειρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 04:35
Μωυσής Ελισάφ: Συνολικά 3.900 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην Ήπειρο

Το προσφυγικό ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο ανέρχεται στους 3.900.

Στο Κέντρο του Κατσικά φιλοξενούνται 1.173 άτομα ενώ σε διαμερίσματα και ξενώνες, στα όρια του Δήμου, φιλοξενούνται άλλα 1.000 άτομα.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι πέρα από την ισοκατανομή μεταξύ των Περιφερειών απαιτείται και ισοκατανομή μεταξύ των Δήμων. Έτσι θα αποφευχθεί το γεγονός κάποιοι ΟΤΑ να φιλοξενούν πολύ μεγάλο αριθμό και άλλοι κανέναν.

«Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Δεν υπάρχει παγιωμένη κατάσταση. Είναι ένα ζήτημα που υπερβαίνει και την ίδια την χώρα… Τις πολιτικές αποφάσεις για τον χειρισμό του τις λαμβάνει η Κυβέρνηση. Εμείς αυτό που ζητούμε είναι να έχουμε καλύτερη ενημέρωση και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Προέχει να μην διαταραχθεί η ισορροπία των τοπικών κοινωνιών… Να ισχύσει η αναλογικότητα και μεταξύ των Δήμων», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Πηγή: epiruspost 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, 04:35