Μόλυνση στον ποταμό Κλαδισό Χανίων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009, 11:12
Μόλυνση στον ποταμό Κλαδισό Χανίων
Λύματα και έντονη δυσοσμία εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον ποταμό Κλαδισό Χανίων, και παρά την εμφανή μόλυνση αρκετός κόσμος συνεχίζει να κάνει το μπάνιο του λίγα μέτρα μακριά από τις εκβολές του ποταμού.

Ο κ. Μιχάλης Ντάλλας, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, απέδωσε την μόλυνση σε ρίψη ακαθαρσιών από βόθρο, από κάποιον ασυνείδητο, που επέλεξε αυτόν τον ανέξοδο τρόπο για να απαλλαγεί από τα λύματα, μολύνοντας ασφαλώς το ποτάμι.

Ο κ. Ντάλλας παραδέχθηκε, όμως, ότι προχθές διαπιστώθηκαν και δύο βλάβες στο αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί υπερχείλιση. Η εικόνα που παρουσιάζει το ποτάμι είναι αποκαρδιωτική. Τα λύματα την Παρασκευή ήταν εμφανή από τον κόμβο του Κλαδισού έως την παραλία. Η δυσοσμία ήταν ιδιαίτερα αισθητή, ενώ δεν έλειπαν και τα σκουπίδια κυρίως στις εκβολές του ποταμού.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί ήταν εκείνοι που "απολάμβαναν" το μπάνιο τους λίγα μέτρα μακριά από τις εκβολές του ποταμού. Ερωτηθείς ο κ. Ντάλλας, γιατί δεν έχει δοθεί εντολή από τον δήμο να απαγορευθεί το κολύμπι έως ότου αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα, εξήγησε στα τοπικά Μέσα ότι "Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι τα λύματα δεν έχουν φτάσει στη θάλασσα και ήδη έχει πάει κλιμάκιο για να κάνει έλεγχο. Αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα, θα απαγορεύσουμε το κολύμπι".

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009, 11:12