«Μολών λαβέ», απαντά το κίνημα αναπήρων στον Γιάννη Στουρνάρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 17:49
«Μολών λαβέ», απαντά το κίνημα αναπήρων στον Γιάννη Στουρνάρα
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κεντρικός άξονας του καινούργιου νομοθετικού πλαισίου για τα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα θα είναι η ανάδειξη των δικαιούχων με βάση όχι μόνο το ύψος του ετήσιου εισοδήματος που δηλώνουν στην Εφορία, αλλά και τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή θα αποτυπώνεται στο «περιουσιολόγιο» που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η απάντηση του αναπηρικού κινήματος είναι η εξής:

«Μολών λαβέ! Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος και όποτε χρειαστεί, σύσσωμο και ενωμένο το εθνικό αναπηρικό κίνημα θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις το ελάχιστο που του προσφέρει το ελληνικό κράτος, τα επιδόματα, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επιβίωση των πλέον ευάλωτων.

Το ελληνικό κράτος δεν έχει προστατεύσει την εργασία των ατόμων με αναπηρία, την εκπαίδευση ή την υγεία. Τα επιδόματα θα γίνουν το ανάχωμα για να διεκδικήσουν οι ανάπηροι το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση. Τυχόν απόφαση για μείωση των επιδομάτων θα σημάνει στην πράξη την κοινωνική εξαθλίωση των πιο αδύναμων πολιτών της χώρας. Το αναπηρικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να περάσει.

Πραγματικά, ποιος ιθύνων νους θεωρεί και πιστεύει ότι, κόβοντας τα επιδόματα από τους φτωχότερους των φτωχών, θα φρενάρει την οικονομική κρίση»;

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 17:54