Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι «υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων για όλους», ενώ ακολουθήσε πορεία προς τον σταθμό του Μετρό Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εντολή της αστυνομίας,  ο σταθμός του μετρό και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι παρέμεινε κλειστός για όση ώρα διαρκούσε η συγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία ανεβαίνοντας την οδό Ερμού, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παρέμβαση εντός του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης:

«Η μετακίνηση στην πόλη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) είναι ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια. Η μετακίνηση στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν ούτε και θα είναι ποτέ ουδέτερη αλλά κουβαλάει όλο το βάρος της καθημερινότητας και των εξουσιαστικών-εκμεταλλευτικών κοινωνικών σχέσεων.

»Αυτοοργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε στην επιτήρηση, τον έλεγχο, τα πρόστιμα και την αποστείρωση του δημόσιου χώρου. Σαμποτάρουμε τα μηχανήματα ελέγχου, καταγραφής και αποκλεισμών των μετακινήσεών μας μέσα στην πόλη ανοίγοντας περάσματα για μια ζωή χωρίς μπάρες, φράχτες και πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης