Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

Περατζάδα κάθε δέκα λεπτά κάνουν από πάγκο σε πάγκο τα μέλη του μεικτού κλιμακίου ελεγκτών του Υπ. Ανάπτυξης στη Βαρβάκειο αγορά.

Για το φόβο των Ιουδαίων και μάλιστα ύστερα από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η παρουσία των ελεγκτών είναι ενισχυμένη με αστυνομικούς, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται μικροεντάσεις και διαπληκτισμοί ανάμεσα σε ελεγκτές και ελεγχόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία των ελεγκτών στη Βαρβάκειο, τονώνει σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν σήμερα ισχυρή παρουσία, λόγω των κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

Βέβαια οι πιο κακεντρεχείς, αναφέρουν την ανυπαρξία τους τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου και στα χιλιάδες υπόλοιπα σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, με ακίδα το…αλογάκι που πέρασε κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών και το φάγαμε για μοσχαρίσιο κρέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές του πασχαλινού οβελία πάντως, παραμένουν στα 6 με 8 ευρώ το κιλό, ανεξαρτήτως προέλευσης, καθώς κανείς δεν τολμά να ανεβάσει την αξία στο τσιγκέλι και να παρακινδυνεύσει να του μείνουν τα σφάγια αμανάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πίεση των τιμών προς τα κάτω με αποτέλεσμα να έχουμε περίπου 30% φθηνότερες τιμές στα αμνοερίφια, σε σχέση με τη Μ. Τετάρτη του 2012, κάποιοι φοβούνται ανατιμήσεις της τελευταίας στιγμής και γι αυτό έρχονται στην κεντρική αγορά από συνοικίες όπως η Νίκαια, ή Τα Πατήσια, προκειμένου να προμηθευτούν με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος το κρέας τους.

Οι κρεοπώλες της Βαρβακείου ωστόσο, σχολιάζοντας τις ιδιαίτερα φθηνές τιμές στις οποίες υπόσχονται ότι θα πωλήσουν τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ το αρνί και το κατσίκι, (κάποιοι λένε ότι θα πουλήσουν με 5,60 ευρώ το κιλό δηλαδή 0,40 ευρώ φθηνότερα από το φθηνότερο της Δημοτικής Αγοράς), κάνουν λόγο για πιθανότητα ελλείψεων το Μ. Σάββατο, έργο, το οποίο ξαναείδαν πέρσι οι καταναλωτές, οι οποίοι έψαχναν, αλλά δεν έβρισκαν ολόκληρο αρνί, ούτε στη Βαρβάκειο…

Οι πωλήσεις ωστόσο, σε ιδιαίτερα χαμηλότερες τιμές, (οι Κρήτες κτηνοτρόφοι πούλησαν 5,85 ευρώ το κιλό), έχουν μπει στο στόχαστρο του Υπ. Ανάπτυξης και του ΣΔΟΕ αφού βάση νόμου, απαγορεύεται η πώληση προϊόντων σε τιμές κάτω του κόστους, καθώς συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης