Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) ξεκαθάρισε πως μόνο ενώπιον της Δικαιοσύνης μπορεί να αποκαλύψει τα πρόσωπα που απαλλάχθηκαν με βουλεύματα.

Το έγγραφο του Λέανδρου Ρακιντζή διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Στο ίδιο κείμενο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κάνει αναφορές σε υποθέσεις για τις οποίες, ενώ είχαν εντοπιστεί παραβάσεις, αυτές καλύφθηκαν αναδρομικά ύστερα από την ψήφιση σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων από τη Βουλή. Στο έγγραφο Ρακιντζή, το οποίο έχει έκταση πέντε σελίδων, υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν, έδειξαν σοβαρά ζητήματα, καθώς και σε νομοθετικές διατάξεις που οδήγησαν είτε στην αναδρομική κάλυψη αυτών των υποθέσεων ή στην απαλλαγή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε καταθέσει ερώτηση έπειτα από δηλώσεις του κ. Ρακιντζή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για «ιδιότυπη ασυλία επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους», καθώς και «για απαλλαγή ΔΕΚΟ από ευθύνες, γεγονός που υποκρύπτει αμνηστία εξαιτίας νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή».

Ο κ. Καμμένος με την ερώτησή του ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιους επωνύμους αναφερόταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και αν ερευνήθηκαν οι καταγγελίες αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης