Το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα μετά, στις 21 Μαΐου, αποφασίστηκε μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών, που συνεδρίασαν σήμερα Παρασκευή για τα επόμενα βήματα προς την άρση του lockdown στη χώρα. Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τα μουσεία ανοίγουν βάσει του ήδη υφιστάμενου κανονισμού, ενώ τα θερινά και υπαίθρια σινεμά επαναλειτουργούν με ποσοστό πληρότητας 75%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα επανεκκινούν στις 28 Μαΐου μόνο για καθήμενους και με ποσοστό πληρότητας 50%.

Τα ωδεία ανοίγουν με αναλογία 1 προς 1 στις 17 Μαΐου. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως οι ανακοινώσεις για τις αθλητικές δραστηριότητες θα γίνουν από τους αρμόδιους φορείς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο, Σάββατο, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο και προσέθεσε:

Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Επίσης, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδιακσίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης