Μαθητές του μουσικού σχολείου Πυλαίας, μαζί με τους γονείς τους, πραγματοποίησαν σήμερα μουσική διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που έχουν προκύψει στον τρόπο της μεταφοράς τους από και προς το σχολείο.

Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος η μεταφορά γινόταν με μισθωμένα λεωφορεία, ανακοινώθηκε ότι στο εξής θα πραγματοποιείται με τη χρήση μαθητικών δελτίων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι γονείς επισημαίνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν σε κάθε διαδρομή δύο με τρία λεωφορεία, γεγονός που καθιστά προβληματική και πολυέξοδη τη μετακίνησή τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμης Φωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τους μαθητές και τους γονείς τους, επεσήμανε ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη από τον Δήμο Πυλαίας στο πλαίσιο της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης που ορίζει τη λύση του μαθητικού δελτίου όταν δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις αποστάσεις των μεταφορών. Τόνισε, παράλληλα, πως αυτήν τη στιγμή η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση με τον δήμο και το υπουργείο προς την κατεύθυνση της προκήρυξης πρόσθετου διαγωνισμού για την ανανέωση της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης