«Είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε μια κοινή αντίληψη για την αυτοδιοίκηση. Σχεδόν δέκα χρόνια μέσα σε αυτή δίνω τη μάχη για ισχυρούς Δήμους και Περιφέρειες στα πρότυπα της Ευρώπης», τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και το δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα.
Και συνεχίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων: «Για  μια τοπική αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη και απελευθερωμένη από τον κομματισμό και τον κρατισμό». 

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» υπογραμμίζει πως είναι ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ύψους 573 εκ ευρώ. «Αρκετά με την κουβέντα για τα προβλήματα. Όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα ζούμε. Διαπιστώσεις τέλος λοιπόν», υπογραμμίζει ενώ επισημαίνει ότι το σχέδιό του συμπεριλαμβάνει 7 τοπικά προγράμματα, ένα για κάθε Δημοτική Κοινότητα. «Οι πολίτες της Αθήνας  άκουσαν σε ποιους ακριβώς τομείς κάθε Δημοτικής Κοινότητας θα διαθέσουμε 30 εκ ευρώ, τους πρώτους 18 μήνες. Πρόκειται για έναν προγραμματισμό που κατατίθεται για πρώτη φορά στην πόλη μας», τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνοντας πως στόχος είναι «με κάθε ευρώ που έρχεται στο ταμείο του Δήμου, να πετυχαίνουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και σημειώνει: «Βρήκαμε από πού θα εξασφαλίσουμε τους πόρους για τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που σχεδιάσαμε ανά τομέα. Και διαθέτουμε την τεχνογνωσία να τους φέρουμε στην Αθήνα. Το έχουμε ξανακάνει».
Ειδικά για το θέμα της καθαριότητας τονίζει ότι χρειάζεται συνεργασία. «Ούτε ιδιωτικοποιήσεις, ούτε απολύσεις. Ας σταματήσουμε πια τις μικροπολιτικές ή ιδεοληπτικές κοκορομαχίες και ας κοιτάξουμε επιτέλους πώς θα καθαρίσουμε την πόλη μας. Μεικτά συστήματα καθαριότητας έχουν 9 στις 10 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αυτό ακριβώς προτείνουμε για να στηρίξουμε ουσιαστικά και να ενισχύσουμε τους σκληρά εργαζόμενους στην καθαριότητα», υπογραμμίζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης