Ένα ακόμα ψηφιακό εργαλείο που διευκολύνει την καθημερινότητα χιλιάδων επιχειρηματιών της Αθήνας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο τόπος, παρέχει από αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων.

Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου έχουν πλέον τη δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Αθηναίων την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού εύκολα, γρήγορα και όπου βρίσκονται, από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (https://eservices.cityofathens.gr/), που λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες προσφέροντας διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι ενδιαφερόμενοι αποφεύγουν να επισκεφθούν γραφεία κι υπηρεσίες μειώνοντας την έκθεσή τους στον κίνδυνο του κορωνοϊού και τη συνολικότερη ταλαιπωρία τους.

Η διαδικασία απαιτεί τη χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα «κλικ» οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη για όσο διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας τους λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19.

Με την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι επιλέγουν την αίτηση για «Απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού». Το σύστημα μετά από αυτόματο έλεγχο και διασταύρωση ελέγχει τους ΚΑΔ δραστηριότητας και, αν ανήκουν σε αυτούς που προβλέπονται από τις ΠΝΠ, τους επιτρέπει να προχωρήσουν στην αίτηση αφού συμπληρώσουν και τον αριθμό μετρητή ρεύματος ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλεκτρονική αυτή αίτηση αναπτύχθηκε μετά την αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων που προβλέπει σειρά ευνοϊκών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που πλήττονται αυτό τον καιρό και αναμένεται να εξυπηρετήσει πάνω από 100.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

«Προχωράμε όσο πιο γρήγορα γίνεται σε κάθε διαδικασία που θα ανακουφίσει όλους εκείνους που πλήττονται οικονομικά από αυτή την υγειονομική κρίση. Παράλληλα, αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας να αναπτύξουμε εφαρμογές και υπηρεσίες που και μετά την κρίση θα αποτελέσουν τη ψηφιακή προίκα του δήμου μας και θα αποτελούν βασικό εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και όπλο κατά της γραφειοκρατίας» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί μία ακόμα προσθήκη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύχθηκε και αναβαθμίζεται συνεχώς από τη ΔΑΕΜ ΑΕ, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης