Ο «Μπάμπης» έγινε γνωστός από τη δράση του στα διόδια και τις εξυπηρετήσεις που παρείχε σε υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το τι και πώς το έκανε, περιγράφεται αναλυτικά από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που αποκαλύπτει, στο σύνολό του, σήμερα η zougla.gr. Από το ίδιο πόρισμα προκύπτει άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με μια εξόφθαλμη πρακτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το πόρισμα, η zougla.gr εξασφάλισε τα έγγραφα – ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν πώς συγκεκριμένα στελέχη του υπουργείου, την ώρα που φαινόταν ότι έλειπαν εκτός Αθηνών, άρα αμοίβονταν για την εκτός έδρας εργασία τους, υπέγραφαν και το ημερήσιο δελτίο απουσιών των υπαλλήλων του τμήματος, στο οποίο προΐσταντο. Σε άλλες περιπτώσεις, την ίδια μέρα, ο ίδιος διευθυντής που «απουσίαζε» εκτός έδρας, όχι μόνο υπέγραφε το απουσιολόγιο, αλλά συμμετείχε και σε επιτροπή του υπουργείου, δηλαδή το μεροκάματο έτρεχε κανονικά, τα εκτός έδρας λαμβάνονταν επίσης κανονικά και το επίδομα από την «παρουσία» στην επιτροπή «έτρεχε».

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του διευθυντή της ΔΙΠΑΔ (Διεύθυνση Διαμόρφωσης Αρχών Κανόνων Διασφάλισης Ποιότητας Δημοσίων Έργων και Εξειδίκευσης Ανθρώπινου Δυναμικού) Γεράσιμου Κόκλα. Ο Δ.Φ. ή αλλιώς «Διευθυντής Φαντομάς», όπως φαίνεται και στο έγγραφο, στις 11 Απριλίου του 2006 αναχωρεί για περιοδεία, από την Κόρινθο, στην Πάτρα, τον Πύργο και άλλες πόλεις, για να επιστρέψει στην Αθήνα στις 14 του ίδιου μήνα. Στο δεύτερο έγγραφο, θα δείτε ότι σε ημέρα που φέρεται να απουσιάζει, ο διευθυντής υπογράφει το απουσιολόγιο του τμήματός του. Το απουσιολόγιο είναι της 12ης Απριλίου, της επόμενης ημέρας της αναχώρησής του (στη διάθεσή μας είναι και τα απουσιολόγια όλων των άλλων ημερών με την υπογραφή του περιοδεύοντος διευθυντή).

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπογραφή του Γεράσιμου Κόκλα στο απουσιολόγιο της συγκεκριμένης ημέρας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στις 12 Απριλίου του 2006 συμμετέχει και στην Επιτροπή Ευρωκωδίκων του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία έγινε στα γραφεία του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας.

Επειδή, απʼ ότι φαίνεται, την πρακτική αυτή ακολουθούσαν διαχρονικά στη συγκεκριμένη υπηρεσία περισσότεροι από ένας διευθυντές, όπως θα διαβάσετε και στο έγγραφο που ακολουθεί, το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τη Χρυσούλα Λαμπαθάκη, το 2009. Στις 8 Ιανουαρίου, ξεκίνησε για ημερήσια περιοδεία στις ίδιες περιοχές με τον Γεράσιμο Κόκλα, ενώ, παράλληλα, υπέγραψε και το απουσιολόγιο της ίδιας ημέρας.

   

Στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, οι ισχυρισμοί των διευθυντών, ότι δηλαδή οι υπογραφές τους έμπαιναν μετά από συνεννόηση με υπαλλήλους ή με την υπηρεσία στην οποία κατέληγαν τα απουσιολόγια, κρίνονται εντελώς αβάσιμοι.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης