Μπαράζ ακυρώσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 08:54
Μπαράζ ακυρώσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας
Προβληματισμός και ανησυχία από το μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, μετά τα επεισόδια για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι ακυρώσεις στα κεντρικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας αγγίζουν τις 20.000, ενώ μόνο στη «Μεγάλη Βρετανία» καταγράφονται ημερησίως 100 διανυκτερεύσεις λιγότερες.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, που προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον στον ελληνικό τουρισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑΑ), Γιάννης Ρέτσος, σχολίασε: «Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ημέρα με την ημέρα ότι η πόλη της Αθήνας δεν περιλαμβάνεται στους χάρτες των οργανωτών συνεδρίων, εκδηλώσεων και άλλων γεγονότων, σε μακροχρόνια πλέον βάση, γιατί φοβούνται ότι δεν θα είναι ασφαλείς.

Έτσι, εάν συνεχισθεί το φαινόμενο αυτό, πολλοί από τους επιχειρηματίες του κέντρου θα αναγκαστούν να κλείσουν, με ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία μας, αλλά και για την απασχόληση».

Η ΕΞΑΑ ζητεί από την πολιτεία να προχωρήσει σε αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΤ στα κυριότερα και μεγαλύτερα Μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να σταματήσουν τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας.

Όπως προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της «Μεγάλης Βρετανίας», Τιμ Ανανιάδης, εάν η κατάσταση συνεχίσει ως έχει, τότε πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 09:31