«Μπαράζ» ελέγχων, με στόχο την αντιμετώπιση των κλοπών μεταλλικών αντικειμένων ακόμη και από κρίσιμες υποδομές, αλλά και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους, πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επτά επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλου της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και συνολικά βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις, έγιναν δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν είναι οι εξής:

– Δύο παραβάσεις σχετιζόμενες με στέρηση άδειας λειτουργίας σε ισάριθμες επιχειρήσεις.
– Τρεις παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας (μη αναγραφή εργαζομένων στην κατάσταση εργασίας).
– Έντεκα παραβάσεις τροχαίας σε οχήματα εντός και πέριξ των ανωτέρω επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, στη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα, ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί. Εξάλλου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης