Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 10:36
Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία
Σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις των κτηρίων όπου στεγάζονται τα Υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας, έχουν προχωρήσει από το πρωί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο της τρόικα θα τα βρει σκούρα, προκειμένου να εισέλθει στο ΥΠΟΙΚ για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Οι εργαζόμενοι έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και, όπως λένε, θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.

Συγκεκριμένα:

- 50 άτομα βρίσκονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασ. Σοφίας
- 50 στο Υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου
- 30 στο Δικαιοσύνης, στη Μεσογείων
- 30 στο Υπουργείο Οικονομίας
- 50 στο Υγείας, στην Αριστοτέλους και
- 50 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.Οι καταλήψεις, σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και τις μαζικές απολύσεις ακόμα και από τον στενό δημόσιο τομέα».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 11:49