Την καταστροφή του φυσικού κάλους της παραλίας του Αρκουδίου, Ηλείας, από τεχνικά έργα που εκτελέστηκαν για τη συγκέντρωση και την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων από τον οικισμό, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου – Οικολογικής Κίνησης «Πέτρα».

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι πριν εκτελεστεί το έργο τα όμβρια ύδατα απορροφούνταν από το υπέδαφος χωρίς να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα, ενώ μετά την εκτέλεση του έργου, τα όμβρια ύδατα λιμνάζουν σε κομμάτι της παραλίας, έχοντας δημιουργήσει έλος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα νερά πλέον είναι πολλά καθώς οι αγωγοί δεν μεταφέρουν μόνο τα όμβρια ύδατα του οικισμού, αλλά έχουν συνδέσει με αυτούς και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας» λέει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Νίκος Χαλούλος και συνεχίσει: «Ο όγκος των υδάτων είναι τέτοιος που δεν μπορεί να απορροφηθούν με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει έλος. Η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλο και το φυσικό κάλος της περιοχής έχει αλλοιωθεί».

Συνεχίζοντας ο κ. Χαλούλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ο Σύλλογος των κατοίκων της περιοχής τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Απευθυνθήκαμε σε όλες τις υπηρεσίες αλλά μας αντιμετώπισαν σαν να είμαστε γραφικοί τύποι. Μας αποκαλούν απαξιωτικά οικολόγους και «ανθρώπους με κρινάκια». Από εκεί και πέρα, η απάντηση του Δασαρχείου ήταν αρνητική, το ίδιο και του δήμου.

Η Κτηματική Υπηρεσία μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, ενώ άλλες υπηρεσίες, όπως π.χ. η ΔΕΗ, συμβάλει στην αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος τοποθετώντας κολώνες ηλεκτροδότησης μέσα στην παραλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, όπου υπάρχουν λάθη, θα τακτοποιηθούν. Τα θέματα του περιβάλλοντος είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει όλα αυτά τα ζητήματα και όπου χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις, αυτές θα γίνουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης