Τα όσα βίωσε κατά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ περιέγραψε ο Έλληνας πιλότος Βασίλης Βασιλείου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Βασιλείου εξιστόρησε πως, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του. Ήταν στον 5ο όροφο, εκεί όπου κατέληξαν οι τρομοκράτες και σκότωσαν δεκάδες ενοίκους του ξενοδοχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είδα τους σεκιούριτι να τρέχουν προς το βουνό, περίπου 10 άτομα» είπε. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ανενόχλητοι οι τρομοκράτες έφτασαν στο δωμάτιό του. Πρώτα έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου, ώστε να μπορούν να παρατηρούν και να «χτυπάνε» στην πλατεία.

Μετά, όμως, μπήκαν στο δικό του δωμάτιο. Ο πιλότος είχε προηγουμένως ανοίξει την μπαλκονόπορτα, για να νομίσουν οι δράστες πως είχε πηδήξει από το μπαλκόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα, «αναποδογύρισα ένα από τα δύο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος».

Όταν οι δράστες εισέβαλαν στο δωμάτιό του, για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο στο οποίο κρυβόταν ο πιλότος.

Ο κ. Βασιλείου, όμως, δεν ήταν ο μόνος Έλληνας που είχε καταλύσει στο εν λόγω ξενοδοχείο. Εκεί βρισκόταν ο επίσης πιλότος Μιχάλης Πουλικάκος.

Συγγενείς του μίλησαν στον Alpha και περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσε. «Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4ο όροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στην μπανιέρα, έβαλε και δύο μαξιλάρια…» είπε η μητέρα του κ. Πουλικάκου.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο πιλότος σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, λόγω αλλαγής δωματίου.
«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμένοι και σκοτωμένοι όλοι» είπε η Μαρία Πουλικάκου.

Την ώρα που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι. «Στις 06.25 μου λέει ”γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά, αλλά ίσως χάσουμε την επαφή”. Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιό του».

Και οι δύο πιλότοι είναι ασφαλείς και βρίσκονται στη βρετανική βάση της Καμπούλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης