Μπλακ-άουτ σημειώθηκε λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας λόγω τεχνικού προβλήματος στο τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ειδικότερα, κατοικίες και επιχειρήσεις στο Γκάζι, το Φάληρο, στη Νέα Σμύρνη, στα Πετράλωνα και την Καλλιθέα βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω προβλήματος σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ επί της οδού Αραπάκη στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ρεύμα κοβόταν και επανερχόταν ανά χρονικά διαστήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες. Στο κτήριο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα παρέμεινε προληπτικά ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την ώρα που οι τεχνικοί κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αποκαταστήσουν πλήρως την ηλεκτροδότηση. Τελικά, το δίκτυο επανήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βλάβη προκλήθηκε όταν «έσκασε» υπόγειο καλώδιο υψηλής τάσης σε υποσταθμό του κέντρου διανομής στην Καλλιθέα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΔΕΗ και ξεκίνησαν οι εργασίες εντοπισμού και αποκατάστασης της ζημιάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε προβλήματα και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στα νότια προάστια της Αθήνας (Πειραιώς, Θησέως, Χαμοστέρνας), καθώς οι φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης