Να σταματήσει την υλοποίηση της πεζοδρόμησης στην οδό Αγίας Σοφίας, κάτω από την Τσιμισκή, επιθυμεί η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μάκη Κυριζίδη, να φέρνει εκτάκτως στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του δήμου τονίζει, πως θέλει να προλάβει να μην ξεκινήσουν εργασίες, προκειμένου να μην αξιώσει αποζημιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν από την διοίκηση σύμφωνα με το σχετικό νόμο αν δεν έχει ξεκινήσει εργασίες ο εργολάβος, μπορεί να διεκδικήσει μόνο το 5% της σύμβασης

Να σημειωθεί πως πριν από δύο ημέρες βγήκε το σχετικό ΦΕΚ με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βγήκε, ωστόσο οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν τις εργασίες πριν το δημοτικό συμβούλιο λάβει απόφαση για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζουν πως θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη αν κλείσει η κάθοδος της Αγίας Σοφίας, ενώ σημειώνουν πως το έργο θα γινόταν με δάνειο της ΕΤΕπ, χωρίς να είναι αναπτυξιακό, αλλά αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να δοθούν σε άλλο έργο που όντως θα είναι αναπτυξιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει στα χέρια του έγγραφα από τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης που ζητούν να σταματήσει το έργο.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης