Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μπλόκο σε εκατοντάδες κιλά κάνναβη που είχαν προορισμό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβαλαν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και έρευνα, πραγματοποιήθηκε από τους «ράμπο» της υπηρεσίας μεγάλη επιχείρηση που οδήγησε σε συλλήψεις.

Τα εκατοντάδες κιλά κάνναβη εντοπίστηκαν σε χώρο στη Ν. Πέραμο.

Σημειώνεται πως μετά από οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας ελληνικής καταγωγής 30 ετών και ένας 38χρονος από την Αλβανία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών της Υπηρεσίας «ROCKY» εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 407 κιλών και 640 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης την οποία οι συλληφθέντες είχαν αποκρύψει εντός σάκων ρυζιού που είχαν τοποθετήσει σε παλέτες με σκοπό να αποσταλούν στην Ολλανδία.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 10.000 ευρώ, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN όπως και πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων.

Ο ελληνικής καταγωγής άνδρας που συνελήφθη χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία πραγματοποιούσε παραγγελίες σε μεγάλες ποσότητες ρυζιού από εμπορικές επιχειρήσεις τις οποίες μετέφερε στον εκμισθωμένο από αυτόν αποθηκευτικό χώρο όπου εκεί με τον συνεργάτη του συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής. Επίσης, απέκρυπτε επιμελώς την κάνναβη εντός των σάκων του ρυζιού τους οποίους στη συνεχεία απέστελλε ως νόμιμο εμπόρευμα σε χώρες του εξωτερικού με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Με την εν λόγω μεθοδολογία εκτιμάται ότι είχε διακινηθεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης άνω του ενός τόνου σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ολλανδία.

Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός και πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό των προηγούμενων αποστολών αλλά επίσης για συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων.

Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται πως ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης