Την άποψή ότι η ταυτόχρονη ασφάλιση 300.000 αλλοδαπών που εργάζονται σε χωράφια ανά την ελληνική επικράτεια θα οδηγούσε σε εξυγίανση των δημοσιονομικών του ΟΓΑ, καθιστώντας το συγκεκριμένο ταμείο «υγιές», εξέφρασε σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης.

«Είναι περίπου 300.000 οι ξένοι εργάτες. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων και αυτοί πρέπει να είναι ασφαλισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο ο εργοδότης θα μπορεί να δικαιολογεί στη φορολογική του δήλωση τους μισθούς και τα ασφάλιστρά τους. Σήμερα δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει και γίνεται διακίνηση όλων αυτών των χρημάτων από αβελτηρία της νομοθεσίας και του ελληνικού κράτους. Όλα είναι “μαύρα”» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν ασφαλιστούν υποχρεωτικά, ο ΟΓΑ ξαναγίνεται ένα υγιές Ταμείο. Όσοι δουλεύουν είναι ασφαλισμένοι -που πρέπει να είναι- και έτσι λύνουμε ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο είναι το συνταξιοδοτικό. Και αν λυθεί αυτό, λύνονται και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλιση των αγροτών» πρόσθεσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η υποχρεωτική ασφάλιση των αλλοδαπών εργατών γης φανερώνει ότι «η Ελλάδα τούς αντιμετωπίζει με συνθήκες ανθρωπιάς και νομιμότητας», συμπληρώνοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια το κράτος στο θέμα των αλλοδαπών εργατών γης έχει αποτύχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης