Να συζητήσουν για τα επεισόδια μετά τις πορείες για τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζήτησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Δευτέρας, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γ. Μπουτάρης χαρακτήρισε επιεικώς απαράδεκτα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στο κέντρο της πόλης, ενώ σημείωσε πως η ανομία που επικρατεί δεν είναι πια αποδεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να κουβεντιάσουμε το θέμα. Πώς να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. Ενημερώθηκα ότι συνελήφθησαν άτομα 16-17 ετών. Καλά να κατεβαίνουν σε μια διαδήλωση αλλά να βάζουν φωτιά στο εργοτάξιο του μετρό είναι επιεικώς απαράδεκτο. Να δούμε τι θα γίνει, να μπει μια τάξη. Δεν γίνεται να συνεχιστεί. Αυτή η ανομία που επικρατεί δεν είναι αποδεκτή. Μετά από ένα βαθμό δεν είναι αποδεκτή» τόνισε. 

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, δήλωσε πως δεν υπήρχε αιτία, μετά από 10 χρόνια να προκαλέσουν τέτοιες εκτεταμένες καταστροφές, μικρές ομάδες.

«Πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις για να θυμίζουν τη μέρα. Μετά από 10 χρόνια δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τέτοιες καταστροφές και μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι δεν πρέπει να γίνονται και να συζητήσουμε σοβαρά. Δεν είναι μόνη λύση η Αστυνομία» είπε η κ. Καλφακάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ έχουμε τα κουκουλοφόρια και εξυπηρετούν και τους μεν και τους δε», σχολίασε ο Γιάννης Δελής από τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημειώνοντας πως, «καθόλου τυχαία δεν είναι αυτά τα επεισόδια».

«Η επιλογή της διάχυτης μηδενιστικής βίας σε βάρος δημόσιας περιουσίας, ότι διατηρεί τη μνήμη Γρηγορόπουλου, όχι μόνο είναι λανθασμένη, αλλά προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντής Σεβρής.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης