Ν. Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021, 12:40
Ν. Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος

Με τοπικά μέτρα, τύπου Μυκόνου, θα αντιμετωπιστούν όποιες νέες συρροές της Covid-19 παρατηρηθούν στα νησιά, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Εάν (…) δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την Ίο ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη, ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα. «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι.

Ζήτησε να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα δεν βρίσκεται στο γηγενή πληθυσμό, καθώς η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά, προέρχεται από την κατηγορία των περιστατικών που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα, αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά.

Για τη Μύκονο σχολίασε ότι άνοιξε ξανά μετά από οχτώ ημέρες καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει. Σχετικά με την αστυνόμευση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021, 12:40