Να μείνει ως έχει η ποινή του Μαντέλη ζητεί ο αντεισαγγελέας Α. Π.

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, 18:03
Να μείνει ως έχει η ποινή του Μαντέλη ζητεί ο αντεισαγγελέας Α. Π.
Να παραμείνει ως έχει η ποινή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, για την υπόθεση του πόθεν έσχες, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Το δικαστήριο είχε υποβάλει στον πρώην υπουργό για ανακριβή δήλωση τριετή φυλάκιση και ο κ. Μαντέλης προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση. Ο έμπειρος εισαγγελέας πρότεινε όμως σήμερα στο Ποινικό Τμήμα να απορριφθεί η αίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που του επέβαλε τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που είχε πάρει ως χορηγία από τη Siemens το ποσό των 450.000 μάρκων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας υποστήριξε ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον κανόνα της δίκαιης δίκης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε μέσα να εκδώσει την απόφασή του.

Ο κ. Μαντέλης θα δικαστεί πάντως την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της χορηγίας της Ζήμενς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, 18:05