Όλη μέρα αλώνιζαν το Καπανδρίτι, το Διόνυσο, τον Αυλώνα αλλά και ερημικές περιοχές σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία και αναζητούσαν απομακρυσμένα σπίτια για να διαρρήξουν. Αν οι ένοικοι του σπιτιού ήταν μέσα, τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν να τα ακινητοποιούν μέχρι να βρουν αυτό που ήθελαν όπως χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Η zougla.gr φέρνει στην δημοσιότητα διαλόγους μεταξύ των μελών της σπείρας που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τo… ζόρικο παράθυρο

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ:  Κοίτα ρε άνθρωπε, αν είναι μπες.

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Ναι ρε, αλλά αυτός έφυγε γιατί κλείδωσε την πόρτα γιατί εγώ είδα αν είχε κόσμο και την κλείδωνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Μόνος του ήταν αυτός;

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Εε αλλά κλείδωσε την πόρτα έξω.

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Έλεγξε το σπίτι σιγά σιγά με προσοχή, όλο το σπίτι γύρω.

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Ναι αλλά κάτσε και φύλα εσύ οκ;

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Έλεγξε το σπίτι καλά εσύ μπροστά, πίσω. Έχει σκύλο αυτός;

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Όχι δεν έχει, έλα.

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Έχετε είκοσι λεπτά μην γ…@..σω.

ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ: Δεν μας ανοίγει ρε είναι παλιό, να τώρα σπάμε αυτά τα ξύλινα να βάλουμε τα χέρια γιατί δεν ανοίγει.

«Χτυπούσαν» πάνω από μία φορά το ίδιο σπίτι

Σε περιπτώσεις που η «λεία» τους από κάποιο χτύπημα ήταν ικανοποιητική, δεν δίσταζαν μετά από λίγο καιρό, να επιστρέψουν στον «τόπο του εγκλήματος» και να ξαναψάξουν για χρήματα και κοσμήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου μέλη της συμμορίας είχαν ήδη κάνει μια κλοπή στην Εύβοια, και επέστρεψαν από το κέντρο της Αθήνας, στον Αυλώνα για να διαρρήξουν άλλο σπίτι. Στις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα τα οποία είχαν στοχοποιηθεί από κατοίκους των ερημικών περιοχών όπου κινούνταν αλλά και από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

Το τραυματισμένο μέλος και ο «επενδυτής» αρχηγός

Κατά την διάρκεια μιας διάρρηξης, ένα νέο μέλος της σπείρας, είχε ένα ατύχημα, όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο πόδι όταν μέσα στο σκοτάδι έπεσε πάνω σε καναπέ και χτύπησε με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να χρειαστεί να τον περιθάλψουν σε ένα από τα σπίτια τους. Αυτή ήταν μια ακόμα… έγνοια του 36χρονου αρχηγού της σπείρας ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, αναζητούσε διακαώς να επενδύσει σε κάποια επιχείρηση. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ των μελών με έναν υποψήφιο πωλητή.

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Για το μαγαζί παίρνω τηλεφωνώ που νοικιάζεις.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Το μαγαζί ε;

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ:  Εδώ Στρατηγού Καλάρη δεν είναι;

ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: Ναι. Γιατί το θέλετε;

ΑΡΧΗΓΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Για αναψυκτήριο.

Ο 36χρονος είχε φυσική παρουσία στις επιθέσεις, διαχειριζόταν τα οχήματα της συμμορίας, έκανε στρατολόγηση νέων μελών και ήταν ο κύριος διαχειριστής των κλοπιμαίων. Μάλιστα, φέρεται να έκρυβε τα κλοπιμαία, είτε στο σπίτι του είτε στο σπίτι φιλικού του προσώπου, και να κάνει και την μοιρασιά στα υπόλοιπα μέλη.

Η γυναίκα οδηγός και ο …. ερημίτης

Μια γυναίκα ηλικίας 37 ετών, είναι σύμφωνα με τις αρχές, η οδηγός της δεύτερης συμμορίας που δρούσε στις ίδιες περιοχές ενώ παράλληλα έκανε και την τσιλιαδόρο.

Συνεργός της φέρεται ένας 36χρονος Αλβανός με τον οποίο έκαναν κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια. Τα μέλη της συμμορίας στάθμευαν τα αυτοκίνητα τους σε μεγάλη απόσταση από τους «στόχους» τους και ήταν ιδιαιτέρα προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα ακόμα άτομο ο οποίος φέρεται να έκανε την επιλογή των στόχων. Ζούσε σαν… ερημίτης στο Κορωπί και καθώς γνώριζε τα κατατόπια οι περισσότερες επιθέσεις γίνονταν στην συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα ζητούσε από τους συνεργούς του να τον μεταφέρουν σε διάφορα σημεία και να του φέρνουν προμήθειες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σπείρα έχει κάνει και άλλα χτυπήματα και γι αυτό το λόγο στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται εξονυχιστικά διάφορα στοιχεία που έχουν εντοπίσει στην κατοχή των συλληφθέντων. Συνολικά, συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί, ενώ συγκατηγορούμενός τους είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα. Εξιχνιάσθηκαν 33 περιπτώσεις κλοπών και τρεις ληστειών σε σπίτια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης