Στην επικήρυξη των λαθροϋλοτόμων που έκοψαν τέσσερα αιωνόβια πλατάνια στην κοινότητα Πόδου της ορεινής Ναυπακτίας προχώρησαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολύκαρπος Χαραλαμπόπουλος και ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου των απανταχού Ποδιωτών Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος.

Όπως περιγράφει ο κ. Χαραλαμπόπουλος, «οι λαθροϋλοτόμοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η κοινότητα δεν κατοικείται τους χειμερινούς μήνες, παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπου πάνε κάποιοι κάτοικοι για να εκτελέσουν εργασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, λοιπόν, οι λαθροϋλοτόμοι πήγαν στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα αιωνόβια πλατάνια, περίπου 100 μέτρα από την κεντρική πλατεία, και άρχισαν να τα κόβουν. Όμως, για άγνωστο ακόμα λόγο, φεύγοντας οι δράστες δεν πήραν μαζί τους τα κομμένα δέντρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, τα άφησαν, διότι προφανώς κάτι συνέβη και θεώρησαν πως μπορεί να γίνουν αντιληπτοί.

«Τα ήθελαν για κατασκευή»

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, «την κοπή των αιωνόβιων δέντρων την αντελήφθη ένας συγχωριανός μας και μας ειδοποίησε».

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, «ανεβήκαμε στο χωριό, είδαμε τι είχε συμβεί και ειδοποιήσαμε το δασαρχείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα κίνητρα των λαθροϋλοτόμων, εξηγεί ότι οι δράστες δεν τα ήθελαν για καυσόξυλα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποια κατασκευή.

Μετά την κοπή αποφασίστηκε να επικηρυχθούν οι δράστες με το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης