Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι του δήμου Ναυπακτίας, από την περιοχή της Παλαιοπαναγιάς ειδικότερα, αλλά και άλλων σημείων της πόλης από τα ποσά που αντίκρισαν, ανοίγοντας τους πρόσφατους λογαριασμούς ύδρευσης από την ΔΕΥΑΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, στους λογαριασμούς αναγράφονται ποσά πολλαπλάσια αυτών που συνήθως πληρώνουν οι δημότες, καθώς καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς που ξεκινούν από 200 έως 300 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τις 2.500 ή ακόμη και τις 6.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν φυσικό, οι δημότες -που παρά λίγο γλίτωσαν το εγκεφαλικό- επικοινώνησαν με τη ΔΕΥΑΝ, αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, απ’ όπου ενημερώθηκαν ότι δημιουργήθηκε κάποιο ζήτημα με τις μετρήσεις στους υδρομετρητές των οικιών τους.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κοτρωνιά, πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες του υπαλλήλου της επιχείρησης που υποτίθεται πως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις μετρήσεις, καθώς, όπως προκύπτει, αυτές δεν διενεργούνταν ποτέ και οι χρεώσεις γίνονταν κατά προσέγγιση, με πολύ μικρά ποσά.

«Υπήρχε επαγγελματίας που κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες και του ερχόταν να πληρώσει νερό 15 ευρώ το χρόνο…», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτρωνιάς, που όπως έκανε γνωστό το θέμα αφόρα σε 270 περίπου περιπτώσει,ς δυτικά της Ναυπάκτου, ενώ υπάρχουν και είκοσι ακόμα περιπτώσεις καταναλωτών που δεν διαθέτουν καν υδρόμετρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό, σε βάρος του συγκεκριμένου υπάλληλου βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ, ενώ συμπερασματικά τα ποσά που αναγράφονται στους λογαριασμούς ανταποκρίνονται σε πραγματικές καταναλώσεις που όμως δεν χρεώθηκαν σε βάθος δεκαετίας, γι’αυτό και οι οφειλές είναι πολύ υψηλές.

«Με τριμελή Επιτροπή κάναμε τις μετρήσεις και προέκυψαν αυτά τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της επιχείρησης και θα μας κατατεθούν προτάσεις νομικών συμβούλων μας, ώστε να δούμε πως θα λυθεί το θέμα. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που επεξεργαζόμαστε ώστε να μειωθούν οι οφειλές με το να βάλουμε τις καταναλώσεις σε μικρότερη κλίμακα, να κάνουμε ίσως κάποιες ρυθμίσεις κλπ» επισημαίνει ακόμη ο κ. Κοτρωνιάς, που παραπέμπει για περισσότερες απαντήσεις, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου.

Με πληροφορίες από το agriniopress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης