Ναύπλιο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 20 περιπτώσεις απατών σε βάρος πολιτών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 10:36
Ναύπλιο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 20 περιπτώσεις απατών σε βάρος πολιτών

Περισσότερες από 20 περιπτώσεις απατών σε βάρος πολιτών εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, ενώ για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρεις άνδρες, ηλικίας 27, 32 και 49 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη με υπολογιστή, που περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, οι κατηγορούμενοι δημιουργούσαν ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων αναρτούσαν αγγελίες πώλησης ειδών ρουχισμού και κινητών τηλεφώνων, σε δελεαστικές τιμές.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι παθόντες πλήρωναν το αντίτιμο των παραγγελιών τους μέσω ταχυδρομικής επιταγής, ως αντικαταβολή, με αποτέλεσμα πρώτα να πληρώνουν και μετά να αντιλαμβάνονται τη σε βάρος τους απάτη, καθώς στα δέματα υπήρχαν ευτελούς αξίας ενδύματα ή χάρτινες συσκευασίες χυμών, προσομοιάζοντας το σχήμα των κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση των κατηγορούμενων προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι είχαν διαπράξει, από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και τον περασμένο Νοέμβριο, 21 περιπτώσεις απατών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τεσσάρων ατόμων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 10:42