Οι σοροί δύο ναυτικών περισυνελέγησαν πριν από λίγο από τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα, νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, όπου το πρωί βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Πίρι Ρέις, έπειτα από σύγκρουσή του με το φορτηγό πλοίο Κον Σάουθ. Αυτήν την ώρα αγνοούνται οκτώ ναυτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πτώματα των δύο ναυτικών περισυνέλεξε το πλήρωμα του Κον Σάουθ. Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 07.00 και διέταξε αμέσως έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν πλοία ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα παραπλέοντα σκάφη, ναυαγοσωστικά του Λιμενικού, ένα αεροσκάφος C 130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Το σχετικό ρεπορτάζ από την περιοχή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές, γεγονός που διευκολύνει την επιχείρηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Νίκος Λαγκαδιανός, μίλησε στην εκπομπή «Άγνωστος Μ» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση της Ζούγκλας για την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.



Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.


(Το δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 78 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα)

Να σημειωθεί πως νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, γνωστό ως τάφρος ή φρέαρ των Οινουσσών, με βάθος 5.121μ..

Το χρονικό

Νωρίς το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες – μέχρι στιγμής – συνθήκες, συγκρούστηκε το φορτηγό πλοίο Κον Σάουθ, με σημαία Αντίγκουα-Μπαρμπούντα και με 16 άτομα πλήρωμα, με το φορτηγό πλοίο Πίρι Ρέις, με σημαία Νήσων Κουκ και με 17 άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 78 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα, στη Μεθώνη. Το δεύτερο πλοίο βυθίστηκε και μέχρι αυτήν την ώρα έχουν εντοπισθεί μόνο τα επτά άτομα του πληρώματος, τα οποία και έχουν περισυλλεγεί.

Το Κον Σάουθ είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα και ήταν άφορτο, ενώ το Πίρι Ρέις μετέφερε λίπασμα από την Άκαμπα και είχε προορισμό την Ουκρανία.

Πρώτη καταχώρηση Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, 08:41

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης