Το «Μαγικό Χωριό» της Νάξου ανοίγει την Κυριακή για μια ακόμη χρονιά τις πύλες του στο πάρκο της Έλλη, προκειμένου να καλωσορίσει μικρούς και μεγάλους.

Νέες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες, σε έναν ανανεωμένο, πιο φωτεινό και στολισμένο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών του νησιού και άλλοι φορείς συμμετέχουν στις δράσεις, δημιουργώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα. 

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με έντεχνη και ροκ μουσική, παραδοσιακοί χοροί, τοπικές αληθινές ιστορίες και παραμύθια  για μικρούς και μεγάλους που ξετυλίξουν το κουβάρι της γνώσης του τόπου, χειροτεχνίες κάθε είδους, τεράστια παιχνίδια για «απαιτητικούς» παίκτες, μαγικά κόλπα, πειράματα και μπαλονοκατασκευές, εκθέσεις και παζάρια, καθημερινές κληρώσεις δώρων και κεράσματα είναι μόνο μερικά από όσα θα απολαύσουν όσοι επικεφτούν το «Μαγικό Χωριό».

Παράλληλα, μία μικρή άμαξα με πόνι θα κάνει γιορτινές βόλτες μέσα στο πάρκο, ενώ η Αερολέσχη Νάξου θα είναι στο «Μαγικό Χωριό» καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του με έναν εξομοιωτή πτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Νάξου θα μυήσει τους επισκέπτες στις ραδιοεπικοινωνίες, ενώ η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου θα βρίσκεται στο χριστουγεννιάτικο χωριό με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την διαδικασία Δωρεάς Μυελού των Οστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου τριημέρου

Κυριακή

10:00: Δράσεις από το τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Νάξου (Κατασκευή κούκλας, ζωγραφική προσώπου, κ.ά.). «Μαριλού» Κλόουν & Πινιάτα & Μπαλονοκατασκευές.

11:00: Παραδοσιακή μουσική και χοροί (Πολιτιστικός – Μορφωτικός  Σύλλογος Τριπόδων)

Έκθεση – παζάρι από το ΕΠΑΛ – Επαγγελματικό Λύκειο Ειδικής Αγωγής

Εξομοιωτής πτήσεων από την Αερολέσχη Νάξου.

Το BE MY HERO στη Νάξο!

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία «Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου» που έχει σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών, ανέλαβε στη Νάξο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών του νησιού.

Η ΛΕ.ΜΟ.Ν από τις 21/12 θα βρίσκεται στο χριστουγεννιάτικο χωριό με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την διαδικασία Δωρεάς Μυελού των Οστών.

«Το Πραγματικό θαύμα των Χριστουγέννων κρύβεται μέσα σου… Γίνε εσύ ο ήρωας Άγιος Βασίλης ενός παιδιού.»

Δευτέρα

17:00: Δημιουργίες: Γούρια από πηλό.
18:30: Αφήγηση παραμυθιού
Έκθεση – παζάρι από το ΕΠΑΛ – Επαγγελματικό Λύκειο Ειδικής Αγωγής.
Εξομοιωτής πτήσεων από την Αερολέσχη Νάξου
 
Τρίτη
 
17:00: Παραδοσιακά παιχνίδια
Έκθεση – παζάρι από το ΕΠΑΛ – Επαγγελματικό Λύκειο Ειδικής Αγωγής
Εξομοιωτής πτήσεων από την Αερολέσχη Νάξου.

Πηγή: cycladesvoice.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης