Νέο σοβαρό πρόβλημα ενέκυψε στη μεγάλη συμφωνία που επρόκειτο να υλοποιηθεί μεταξύ των Aμερικανών επενδυτών και των τραπεζών που διαχειρίζονται τις τύχες της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και των εργαζομένων της.

Δυστυχώς στην κυριολεξία λίγο πριν τις τελικές υπογραφές, η εταιρία leasing αύξησε υπέρμετρα τις απαιτήσεις της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε οριστικό ναυάγιο η εξαγορά της ΕΝ.ΚΛΩ από Αμερικανούς επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασε το δεσμευτικό όριο των 6 μηνών

Οι πολύμηνες συζητήσεις δυστυχώς φαίνεται να καταλήγουν σε αδιέξοδο, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων ορισμένων από των πιστωτριών τραπεζών και δικών τους εταιριών leasing. Οι Αμερικανοί επενδυτές από την άλλη πλευρά έχουν το δεσμευτικό όριο των έξι μηνών, σύμφωνα με την Αμερικανική νομοθεσία για τέτοιου είδους επενδύσεις, για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου τους.

Για αυτό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου παραιτούνται από τις τελικές διαπραγματεύσεις, αφού η συγκεκριμένη εταιρία leasing, ιδιοκτησίας της Αγροτικής τράπεζας, την τελευταία στιγμή αύξησε τις απαιτήσεις της για την πώληση του εργοστασίου στα Οινόφυτα από 5 σε 9 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματικές διαβουλεύσεις

Την Παρασκευή καταβάλλονταν ύστατες προσπάθειες έτσι ώστε η συγκεκριμένη τράπεζα να ρίξει τις απαιτήσεις της και να πέσουν οι τελικές υπογραφές για να προχωρήσει η μεγάλη επένδυση.

Υπενθυμίζουμε πως βάσει του αρχικού επιχειρησιακού σχεδίου του αμερικανικού ομίλου, που είχε γίνει γνωστό, από τα 600 περίπου άτομα του εργατικού δυναμικού της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους 245.

Θα επαναλειτουργήσουν δύο κλωστήρια στη Ροδόπη και τη Μαρώνεια, το τμήμα ανάπτυξης στην Κομοτηνή, ενώ θα κατασκευαστούν και δύο μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων-παραγωγής ενέργειας σε ισάριθμα ακίνητα της εταιρείας.

Πηγή: maknews
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης