Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Διακοφτίου στα Κύθηρα για τον εντοπισμό μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος.

Μέχρι στιγμής, σε 30 ανέρχονται οι διασωθέντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι, έντασης 8 μποφόρ με ριπές ανέμου 10 μποφόρ.

Στο σκάφος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Λιμενικού, επέβαιναν συνολικά 95 άνθρωποι. Κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και έκανε λόγο για περίπου 95 επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εθελοντές διασώστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σπεύδουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο έγινε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν άτομα στη θάλασσα που φώναζαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή διακρίνονται τρία πτώματα στη θάλασσα. Επίσης, έως 15 άτομα φαίνεται να είναι εγκλωβισμένα στην βραχώδη ακτή.

 

Βίντεο-Φωτογραφίες: patrisnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης