«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού υπονόμευσε την τοπική οικονομία και τον τουρισμό των νησιών με τις επιλογές της στο μεταναστευτικό, αποδεικνύεται ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος». Τα παραπάνω υπογράμμισαν, μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη των νησιών, με κοινή τους δήλωση ο αναπληρωτής τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο τομεάρχης Τουρισμού ΝΔ, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΝΔ, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Παράλληλα τόνισαν: «Εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει τους πολίτες των νησιών και τις τοπικές κοινωνίες, που έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής τους. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την αποσυμφόρηση των νησιών, αντίθετα η κυβέρνηση συζητά τη δημιουργία και νέων δομών. Δεν υπάρχει, δύο χρόνια μετά, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, διαφήμισης και αποκατάστασης της εικόνας αυτών των νησιών, ως τουριστικών προορισμών. Δεν υπάρχει, όχι μόνο σχεδιασμός, αλλά και βούληση για την αλλαγή του πλαισίου του αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να ενταχθούν αυτά τα νησιά στις περιοχές με υψηλό ποσοστό και ειδικό καθεστώς ενίσχυσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, υπενθύμισαν ότι «ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψής του στη Νίσυρο, εξήγγειλε την ενεργοποίηση δύο ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για το βόρειο και το νότιο Αιγαίο. Μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη εξαγγελία, είναι στον αέρα. Λόγια του αέρα αποτελούν και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις».

Καταλήγοντας είπαν χαρακτηριστικά: «Τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού χρειάζονται συγκεκριμένα τομεακά αναπτυξιακά προγράμματα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια νέα κυβέρνηση που θα εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης