«Ναι» στα μεταλλεία χρυσού λέει το ΣΤΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015, 18:23
«Ναι» στα μεταλλεία χρυσού λέει το ΣΤΕ
Υπέρ των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής τάσσεται με νέα απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, αρνούμενο να εισακούσει τις αιτιάσεις των κατοίκων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αυτή τη φορά το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή που υπογράφουν 264 κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 26.7.2011 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι γιατις μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας και την απομάκρυνση, καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

Το ΣτΕ διέταξε τη συνέχιση των έργων στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και της εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών.

Το έργο αφορά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών των μεταλλείων Κασσάνδρας σε έκταση 264.000 στρεμμάτων, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου τα οποία θα διοχετεύονται στην αγορά από τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) με την υπ΄ αριθμ. 549/2015 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων, που στρέφονταν κατά της μελέτης περιβαλλοντικών , της επιλογής της μεθόδου εξόρυξης με χρήση κλπ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015, 18:26