Νέα 24ωρη απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011, 15:49
Νέα 24ωρη απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.
Καταλήψεις υπουργείων και υπηρεσιών του Δημοσίου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, 4/10/2011, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα με τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για άμεση αγωνιστική απάντηση στην αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού από το Δημόσιο.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απαντούν, στέλνοντας ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και όσους στηρίζουν την πολιτική της πιο άγριας λιτότητας που γνώρισε τα τελευταία τριάντα χρόνια ο τόπος, την πολιτική της διάλυσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους, της απαξίωσης των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, την πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.

Αντιδρούν στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων, που θα στερήσουν από το Δημόσιο το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ανάγκη για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών για κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

Καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Τουρισμού, Υγείας, Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Παιδείας, Εσωτερικών, καθώς και σε δεκάδες Δημαρχεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια, στα Αμαξοστάσια και στα Εργοτάξια των Δήμων και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας. Κατάληψη πραγματοποιήθηκε και στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην οδό Ιπποκράτους, καθώς και στα Γραφεία του ΟΑΕΔ.

Σε αρκετά Νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συνελεύσεις και καταλήψεις των γραφείων Διοίκησης και των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων, ενώ σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Βουλιαγμένης προχώρησαν τα Σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Ελληνικού, Βουλιαγμένης και Αργυρούπολης.

Καλούμε αύριο, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει από κοινού Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. σε στενό, ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και ΔΕΚΟ και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011, 15:52