Μια νέα αεροπορική εταιρεία άρχισε πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας με προορισμούς, σε πρώτη φάση, το Μάντσεστερ της Αγγλίας και το Ιράκ. Πρόκειται για την Viking Hellas Airlines, η οποία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, έχει έδρα την Αθήνα και ανήκει στον όμιλο της Viking με έδρα τη Σουηδία.

Προς το παρόν πραγματοποιεί μία πτήση την εβδομάδα, προς το Μάντσεστερ, και μία προς το Ιράκ, ενώ από τον επόμενο μήνα ο αριθμός των πτήσεων αναμένεται να ανέλθει στις τρεις εβδομαδιαίως για κάθε προορισμό και από το καλοκαίρι σε έξι πτήσεις την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πτήσεις αυτές ήρθαν να καλύψουν το κενό που άφησε η αναστολή των πτήσεων της Ολυμπιακής προς το Μάντσεστερ, οι οποίες εξυπηρετούσαν κυρίως Έλληνες φοιτητές αλλά και ταξιδιώτες από την κεντρική Αγγλία.

Για το Ιράκ, η εταιρεία προσφέρει απευθείας σύνδεση με τρεις προορισμούς και στόχος της είναι να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, κυρίως από επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τον επόμενο μήνα οι πτήσεις από την Αθήνα προς το Μάντσεστερ θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Οι ναύλοι ξεκινούν από 59 ευρώ για την απλή μετάβαση, και για το Ιράκ από 360 μετ΄ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και τελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σχέδια της εταιρείας είναι από το καλοκαίρι να αρχίσει πτήσεις τσάρτερ προς το Ηράκλειο της Κρήτης και την Κύπρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης