Στο Εφετείο Πειραιώς, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, αρχίζει η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της δίκης για το ναυάγιο του Sea Diamond.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, στις 31 Ιουλίου 2013, εκδικάζοντας την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, αποφάνθηκε ότι η βύθιση του πλοίου προκλήθηκε από πρόθεση και έκρινε ενόχους εννέα από τους δεκατρείς κατηγορουμένους και επέβαλε τις ακόλουθες ποινές, όλες με αναστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– στον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου 12 χρόνια και 2 μήνες
– στον αρχιπλοίαρχο της εταιρείας και στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη ξηρά σύμφωνα με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης 8 χρόνια
– στον αρχιμηχανικό 28 μήνες,
– στον αξιωματικό ναυτιλίας 2 χρόνια και 10 μήνες,
– στον αξιωματικό ασφαλείας 6 μήνες και 600 ευρώ χρηματική ποινή,
– στον επιθεωρητή του νηογνώμονα 15 μήνες και
– στους νόμιμους εκπρόσωπους της εταιρείας 2 χρόνια

Για την επερχόμενη δίκη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, με ανακοίνωσή της, απευθύνει γενικό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Εφετείο Πειραιά, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 9:00 το πρωί.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμπατριώτες και φίλοι της Σαντορίνης,

Μετά τις βαριές ποινές που επεβλήθησαν από το Τριμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στους υπεύθυνους για το ναυάγιο του Sea Diamond, η πλοιοκτήτρια άσκησε έφεση και η υπόθεση ξαναδικάζεται στο Εφετείο Πειραιώς ξεκινώντας από την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014.

Καλούμε όλο το Θηραϊκό λαό και τους απανταχού φίλους της Σαντορίνης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Πειραιά, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 9:00 το πρωί, στην οδό Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος, για να διατρανώσουμε και πάλι το δίκαιο αίτημά μας για την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου ναυαγίου από τη θάλασσά μας.

Η αλήθεια πρέπει να λάμψει και πάλι όπως έγινε και πρόσφατα στα Δικαστήρια του Πειραιά που επέβαλαν βαριές ποινές σε αυτούς που προκάλεσαν με πρόθεση τη βύθιση του Sea Diamond και την ρύπανση της Καλντέρας της Σαντορίνης.

Όσοι επιθυμείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, για την έκδοση ομαδικού εισιτηρίου με έκπτωση, για το ταξίδι από τη Σαντορίνη προς τον Πειραιά και την επιστροφή μας, παρακαλείσθε να έρθετε στην συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής την Τρίτη 21/1/2014 και ώρα 7:00 με 8:00 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΠΠΟΣ.

Αγαπάμε τον τόπο μας και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν. Οι αγώνες μας και οι κόποι μας σύντομα θα δικαιωθούν!. Δεν εγκαταλείπουμε το δίκιο μας και το μέλλον μας!

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond».

ΠΗΓΗ: atlantis-santorini.net

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης