Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές στη Βρετανία που υποστηρίζουν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Σε δημοσίευμά της η επί χρόνια ανταποκρίτρια του Observer και του Guardian στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ σχολιάζει: O Παρθενώνας είναι η καλύτερη απάντηση σε οποιαδήποτε αμφιβολία για το κατά πόσο τα γλυπτά πρέπει να επανενωθούν με τον τόπο γέννησής τους.

Παράλληλα εκφράζει την έκπληξή της για την αταραξία με την οποία προσεγγίζουν το ζήτημα οι Έλληνες.
Με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας, η Σμιθ σημειώνει ότι η χώρας μας έχει εξαντλήσει κάθε άλλο πολιτικό και διπλωματικό περιθώριο για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άποψη της Σμιθ υιοθετούν οι Βρετανοί παρουσιαστές Ρίτσαρντ Μάντλεϊ και Τζούντι Φίνιγκαν αναφέρουν στη στήλη τους στην Daily Express. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «ήρθε η ώρα να χάσουμε τα Μάρμαρά μας».

Αναφερόμενος στην κλοπή των Μαρμάρων από τον Έλγιν τονίζουν ότι πρόκειται για «βανδαλισμό και λεηλασία» και καλούν τους Βρετανούς να αναλογιστούν πώς θα ήταν να βλέπουν το άγαλμα του Νέλσον που κοσμεί την κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου να εκτίθεται στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης