Νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων σε ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό η ΑΡΣΙΣ -Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, φτάνοντας συνολικά τους πέντε χώρους φιλοξενίας ασυνόδευτων στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο DG Home.

Η νέα δομή στεγάζεται σε ξενοδοχείο στον Άγιο Αθανάσιο του νομού Θεσσαλονίκης και φιλοξενεί συνολικά 34 παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα ξενοδοχεία προσωρινής φιλοξενίας έχουν αρχίσει να λειτουργούν από τον Απρίλιο του 2018 σε Γιάννενα, Κοζάνη, Τρίλοφο Θεσσαλονίκης και Κόνιτσα, φιλοξενώντας συνολικά 175 ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες προσφέρονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομικής βοήθειας, καθώς και παιδαγωγικές δραστηριότητες προκειμένου να αποκτήσουν μια κανονικότητα στην καθημερινότητά τους και να νιώσουν ασφαλείς.

Εκτός από τα ξενοδοχεία, η ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με τον ΔΟΜ λειτουργεί συνολικά 240 εξειδικευμένες θέσεις επείγουσας προσωρινής φιλοξενίας για ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες (safe zone), σε οκτώ προσφυγικούς καταυλισμούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, «αν συνυπολογιστούν οι 199 θέσεις σε επτά ξενώνες μόνιμης φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων, τότε ο συνολικός αριθμός των θέσεων για ανήλικους, ασυνόδευτους πρόσφυγες που φροντίζει η ΑΡΣΙΣ, ανέρχεται σε 619 σε σύνολο 2.086, δηλαδή το 29,4% του συνόλου των θέσεων, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΕΚΚΑ)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης