Τον Άκη Τσοχατζόπουλο κατονόμασε για άλλη μία φορά ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, ως τον άνθρωπο που ήταν πίσω από όλες τις αγορές των ακινήτων.

Ο αφανής, μάλιστα, ρόλος που είχε ο πρώην υπουργός την ώρα που ο Νίκος Ζήγρας εμφανιζόταν ως αγοραστής των επίμαχων ακινήτων προκάλεσε σήμερα την έκρηξη του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Ζήγρας απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα είπε χαρακτηριστικά: «Όλα τα αγόραζε ο Ζήγρας, αλλά κατέληγαν στον Τσοχατζόπουλο, για όνομα του Θεού».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κατηγορούμενος ζήτησε να παρέμβει υποβάλλοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα Γρηγόρη Μούργελα, ο οποίος είχε εμπλακεί ως δικηγόρος στην πρώτη φάση της αγοραπωλησίας του ακινήτου της Δεινοκράτους στην Bluebell.

Μούργελας: «Μου ζήτησαν (ο Ζήγρας) να κάνω τη μεταβίβαση των διαμερισμάτων στη Δεινοκράτους. Η μεταβίβαση θα γινόταν προς την Bluebell. Είχα καταλάβει ότι είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Μου είπε “Να σου κάνω εσένα πληρεξούσιο, να το αγοράσεις εσύ για λογαριασμό της Bluebell”. Έγινε το συμβόλαιο 1η Ιουνίου του 1998».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδηλίνη: «Ποιος ήταν ο Ζήγρας για σας; Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με τον κ. Τσοχατζόπουλο;».

Μούργελας: «Τον Άκη τον γνώρισα το 1991. Ήταν μία κοινωνική σχέση. Δεν ήταν φιλική σχέση, δεν βγαίναμε έξω για να φάμε. Μέσα από το περιβάλλον του γνώρισα τον κ. Ζήγρα. Η εικόνα που είχα για τον Ζήγρα ήταν ότι ήταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Και αυτή η πεποίθηση που είχα είχε μία βάση».

Αδηλίνη: «Είχατε καμία υποψία ότι πίσω του ήταν ο Άκης;».

Μούργελας: «Καμία υποψία. Το συμβόλαιο που έφτιαξα ήταν απολύτως διαφανές».

Αδηλίνη: «Είχατε ποτέ συζητήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο για τον κ. Ζήγρα;»

Μούργελας: «Όχι».

Αδηλίνη: «Σήμερα τι εκτιμάτε; Έχετε κάποια κρίση να διατυπώσετε; Η αγορά αυτή πιστεύετε έγινε για τον κ. Ζήγρα ή για τον κ. Τσοχατζόπουλο;».

Μούργελας: «Δεν θέλω να απαντήσω».

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως για την αγορά του ακινήτου εμβάστηκαν στον λογαριασμό του 98 εκατομμύρια δραχμές από την Bluebell, ισχυρισμός ωστόσο που δεν συμπίπτει με αυτόν του Νίκου Ζήγρα περί βαλίτσας με 80 εκατομμύρια δραχμές από τον Κύπριο πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη που δόθηκαν για τις ανάγκες της αγοραπωλησίας.

Παγορόπουλος: «Σας ήρθε ποτέ βαλίτσα στο γραφείο με 80.000.000 δραχμές;».

Μούργελας: «Ποτέ. Η αγορά έγινε με επιταγές. Το επιβεβαιώνει η τράπεζα, έγινε με συνάλλαγμα».

Πρόεδρος: «Το θέμα είναι ποιος κατέθεσε τα χρήματα. Αυτό πρέπει να δούμε».

Μάλιστα, το δικαστήριο ζήτησε από τον μάρτυρα μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχει ζητήσει τα παραστατικά από την τράπεζα και να τα προσκομίσει στη διαδικασία.

Ο Ν. Ζήγρας, πάντως, επέμεινε πως η απόφαση για την αγορά ελήφθη, παρουσία του μάρτυρα, στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου.

Ζήγρας: «Μήπως σας γνώρισα στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου που κάνατε συσκέψεις;».

Πρόεδρος: «Δηλώνατε κάτοικος Γερμανίας;».

Ζήγρας: «Έτσι μου είπαν να δηλώσω…».

Πρόεδρος: «Πότε ιδρύθηκε η Bluebell;».

Ζήγρας: «Το 1997».

Πρόεδρος: «Ποιο ήταν το Δ.Σ. της Bluebell;».

Ζήγρας: «Δεν το θυμάμαι. Εγώ δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να αγοράσω το ακίνητο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε να πάω στον Μούργελα. Εγώ δεν πήγα στον Μούργελα. Μου είπε ο Τσοχατζόπουλος ότι θα αγοράσουμε ένα ακίνητο. Ήταν παρών ο Μούργελας. Τότε ο κ. Μουργελας είπε να κάνουμε μία οffshore».

Πρόεδρος: «Και άλλη offshore; Κύριε Μούργελα, έγιναν αυτά;».

Μούργελας: «Όχι».

Ζήγρας: «Ποιος μεσολάβησε για την αγορά του ακινήτου; Ας μας το πει επιτέλους ο κ. Τσοχατζόπουλος! Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Για όνομα του Θεού! Όλο αγόραζε ο Ζήγρας, αλλά όλα πήγαιναν στον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Πρόεδρος: «Πώς τα θυμάστε όλα αυτά; Εδώ δεν θυμάστε ποια είναι τα μέλη του Δ.Σ. της Bluebell».

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης